søndag 25. oktober 2009

Oppskriftsperm


Her er et tips til dere som vil holde orden i matoppskriftene deres!

Kjøp en perm i størrelse A5 (dvs halvparten av A4) og tilhørende plastlommer. Man kan selvfølgelig kjøpe en vanlig A4-perm, men jeg synes A5 er mer hendig og praktisk, og tar ikke så stor plass. Ikke alle butikker har A5-perm, men de finnes! Jeg fant min perm på Binders.

Nå til dags finner man massevis av oppskrifter på internett. Prøver man ut en og blir fornøyd med resultatet, kan man skrive ut oppskriften og putte den inn i permen. Man får også oppskrifter av famile og venner, gjerne gamle oppskrifter som har gått i arv. Oppskriftene skriver man gjerne ned på det man har for hånden akkurat da, som for eksempel en gammel konvolutt eller et kaffifilter. Også disse putter man inn i permen, og så får man etter hvert en fyldig og personlig perm full av gode oppskrifter.

Det som gjør plastlommene så praktiske, er at man bare kan ta ut den oppskriften man ønsker å bruke når man skal bake/lage mat. Da slipper man å ha permen liggende på kjøkkenbenken og ta opp plass. Dessuten er det bare å tørke av plastlommen med en fuktig klut om man skulle være uheldig og søle noe over.

Man kan også kjøpe A5-blokker med linjerte ark, og disse arkene passer perfekt i lommene.

På Binders betalte jeg 29 kroner for permen, og 14 kr per 10-pakning med plastlommer. Så dette er ingen dyr investering!

Lykke til, og god fornøyelse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten Bloggurat